Om

Hur började det?

 

Rolf Rådén

Det var efter en skrivarkurs på Medlefors Folkhögskola 2006 jag började leka med tanken på att starta förlag. Som så många före mig hade min första roman strandat på refuseringarnas ofruktsamma strand och tänkte att kanske finns det en annan möjlighet att befria dessa skrivna ord från det hemska ödet att dö binärt på en hårddisk, bortglömd under C:\ Varför inte köra ett Wild Rat Project och starta ett förlag?

Jag började i liten skala och första projektet blev en novellbok - medan ett tåg rullar in - som trycktes i Polen. Av upplagan på 500 böcker sålde jag av 300 och fick en litet överskott som skänktes till SOS Barnbyar.

Klicka här för provläsa Pepitarutig kjol.

 

Därefter blev det till att avsluta romanen "Mot vägs ände". Parallellt föddes även tanken om att släppa fler novellböcker, men med andras noveller. Det var nu som verkligheten kom ikapp mig.

 

Distributionen är ett hinder, hur ska böckerna nå köparna? Nästa hinder var ekonomin i projektet när böcker idag slumpas bort på bensinmackar och mataffärer. Det gick inte att få ihop ekvationen med en novellbok. Kanske ändras detta nu när e-boken börjar bli allmänt spridd.

 

Därför började jag leka med tanken på e-böcker. Först släpptes novellboken - medan ett tåg rullar in - som e-bok.

Därefter kom "Mot vägs ände". Kul att få ihop den i Epub-formatet och knåpa ihop allt så att den till slut hamnat hos näthandlarna och bibliotek. För precis som tidigare är målet att göra det mesta själv till lägsta möjliga kostnad.

 

Så nu kör vi. Och som tidigare, SOS-barnbyar får en del av kakan.

 

Roffe, the Rat.

Några nya projekt på gång?

 

Albanens arv

Vad gör man nu när romanen är skriven och den ligger ute som E-bok och pocket. Jo, man tar och börjar knega på en bok. Faktum är att boken är klar för att släppas i mars 2018.

 

Denna gång blir det en trashthriller. Ruffiga miljöer, slitna figurer och en massa spänning. Mig veterligen den enda riktiga motorcykelromanen i spänningsform på svenska. Fartfyllda scener med bikers uppe i Norrland där Vindelälven slingrar sig.

Vill du läsa mer om min nya thriller, Albanens arv?

Kolla in här:

 

 

Wild Rat Projects

Jag heter Rolf Rådén och Wild Rat Projects är mitt eget förlag för mina egna böcker, allt enligt devisen "kan själv". Denna barnsliga attityd, som kan spåras genetiskt bakåt i släktleden, är nog mest ett sturskt sätt att säga "jag finns".

Förlaget är inte för att generera stora vinster utan ett sätt för mig att nå ut med mina tankar och funderingar om livet. Därför skänker jag 5 kronor av varje bok till SOS-Barnbyar.

 

Kontakta

 
 
 

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED