Om
Rolf Rådén

Wild Rat Projects


Det var efter en skrivarkurs på Medlefors Folkhögskola 2006 jag började leka med tanken på att starta förlag. Som så många före mig hade min första roman strandat på refuseringarnas ofruktsamma strand och tänkte att kanske finns det en annan möjlighet att befria dessa skrivna ord från det hemska ödet att dö binärt på en hårddisk, bortglömd under C:\ Varför inte köra ett "another Wild Rat Project" och starta ett förlag?

Jag började i liten skala och första projektet blev en novellbok - medan ett tåg rullar in - som trycktes i Polen. Av upplagan på 500 böcker sålde jag av 300 och fick en litet överskott som skänktes till SOS Barnbyar.

Därefter blev det till att avsluta romanen "Mot vägs ände". Den trycktes som pocket.


Därför började jag leka med tanken på e-böcker. Först släpptes novellboken - medan ett tåg rullar in - som e-bok. Därefter kom "Mot vägs ände". Kul att få ihop den i Epub-formatet och knåpa ihop allt så att den till slut hamnat hos

näthandlarna och bibliotek. För precis som tidigare är målet att göra det mesta själv till lägsta möjliga kostnad och för varje såld eller nedladdad bok skänker jag 5:- till välgörande ändamål.


Roffe, the Rat.


ps: Nu ligger en gästblogg upp hos storytel. ds

Ladda ned högupplösta bilder

Albanens arv

Några nya projekt på gång?


Vad gör man nu när romanen är skriven och den till och med finns som ljudbok. Jo, man tar och börjar knega på en  bok. Denna gång en dystopisk framtidssaga. 


Fortfarande ruffiga miljöer, slitna figurer och en massa spänning. En rafflande historia om Stockholm år 2159. 


Det blir en trilogi där första delen är ute nu:

Ekens fall


Del två med arbetsnamnet Ekens tröst räknas vara klar till våren 2023.


Men Sigge och Martin, hur går det för de bägge kusinerna? Det blir en tredje bok och jag har hittat början på en bra historia. Men vem vet, kanske får de bägge herrarna anledning att besöka Väddö.

Roffe, the Rat

Jag heter Rolf Rådén och Wild Rat Projects är mitt eget förlag för mina egna böcker, allt enligt devisen "kan själv". Denna barnsliga attityd, som kan spåras genetiskt bakåt i släktleden, är nog mest ett sturskt sätt att säga "jag finns".

Förlaget är inte för att generera stora vinster utan ett sätt för mig att nå ut med mina tankar och funderingar om livet. Därför skänker jag 5 kronor av varje bok till olika föreningar.


 
 
 
 

Kontakta mig gärna